Cam Balkon Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Balkon camlama sistemlerinin temel unsuru camdır. Sağladığı şeffaflık sayesinde binanın dış görüntüsüne zarar vermediği gibi estetik bir görüntü de sağlar. Kullanılan camlar, güvenlik ve sağlamlık gerektiren  yapı ürünlerinde kullanılan temperli veya lamine güvenlik camlarıdır. Uygulamanın yapılacağı mekana ve kullanılacak sisteme göre,  8 mm veya 10 mm camlar kullanılır. Ayrıca ısıcamlı sistem ile de  balkonlar kapanabilir. Balkonların kapanmasında katlanır sistemlerle birlikte “sürme” sistemler de kullanılabilir. Çalışma mantığı, kayar katlanır sistemlerden daha farklıdır. Sistem, tek bir kanadı hareket ettirerek, tüm kanatların bir köşede toplanması esasına dayanır. Kullanımı kolaydır, ancak sistem bir tarafa toplandığında tek kanat genişliği kadar kısım kapalı kalmaktadır.

Cam Balkon camların katlanarak aynı noktaya toplanma özelliği ile mevsimsel değişikliklere en iyi cevap verebilen bir sistemdir. Bu sayede güzel hava şartlarında açık tutularak hiç kapatılmamış gibi mekanlardan yararlanılması sağlanır.

Rüzgar, yağmur, kar, toz, vb. olumsuz hava koşullarında dış etkilerden koruma sağlar…

Cam balkon kapatma sistemleri estetik bütünlüğü ve fonksiyonelliği mükemmel şekilde birleştirir. Cam balkon kapatma sistemlerinde kullanılan tüm camlar temperli (securit) cam olup darbe dayanımı maksimuma çıkartılmış ve dolayısı ile kırılma riski en düşük seviyeye indirgenmiştir. Sistemde kullanılan camlarda istenildiği taktirde renkli cam alternatiflerimiz mevcuttur. (füme, bronz, yeşil, refekte vb…)